Aki volt már lelkigyakorlaton, vagy sikerült elvonulnia a világtól akár csak néhány napra, az tudja, milyen csodálatos dolog, amikor nem ér el hozzánk a világ zaja, amikor elcsitul a külső és belső zaj, és a csöndben meghalljuk Isten szavát. Mindennapi életünkben is fontos a rendszeres imádság, de mikor tudjuk megteremteni a zsúfolt hétköznapokban azt a zavartalan időt, amikor teljes figyelmünkkel Isten felé fordulhatunk? Sokak számára már így is nagyon korai az ébresztő, este pedig holtfáradtan érnek haza.

fehernep1

A magyar jezsuiták vezetésével alakult munkacsoport szeretné a Nagy-Britanniában már hagyományosan működő imaformát meghonosítani. Így minden hétköznapra összeállítunk egy 10-15 perces elmélkedést, mely a napi olvasmányhoz kapcsolódik. Ezeket a hanganyagokat – a mai kor igényeihez és lehetőségeihez igazodva – mobiltelefonra, vagy bármilyen MP3-lejátszóra letöltve akár utazás közben is hallgathatjuk. Ezt a kezdeményezést Magyarországon napi-útra-való elnevezéssel 2011. májusában elindítottuk, és a www.napiutravalo.hu internetes oldalon az imákat napról-napra elérhetővé tesszük.

Reményeink szerint tudunk ezzel egy kis segítséget nyújtani a napi imádsághoz!

Verseghi Nagy Miklós