MAGUNKRÓL: ez egy #KAFA világ!

Ha mersz útra kelni, felfedezni! Ha nem félsz másokkal együtt lenni! Ha szívesen törődsz a lelkeddel is! Itt a helyed köztünk!

TEVÉKENYSÉG:

Túrák, programok szervezése; élményeken keresztüli közös formálódás.

Mindig van (legyen) egy főcél (ami konkrét; és nem egy maxi kitűzés): akinek ez nehéznek tűnik, annak, hogy le tudja-e győzni (magában, velünk), akinek ez könnyűnek tűnik, az oda tud-e figyelni a másikra, vagyis… (mindig együtt).

KaFaLogo2018CÉLKÖZÖNSÉG:

Középiskolás diákok.

Új tagokra mindig nyitottak vagyunk, keresünk – legnagyobb a nyári út, de bármikor csatlakozhatsz.

FŐBB KULCSSZAVAK:

ÚTRAKELÉS, TALÁLKOZÁS, FELFEDEZÉS; közösség, élmény, élet, alkotás. Ezen szavak tartalmas megéléséért, vagyis újabb és újabb találkozásokért kelünk ismételten, közösen útra.

TOVÁBBI GONDOLATOK:

Személyes motivációk felébresztése (lelkes emberek szükségesek) | identitást adó (közösségépítő) külső jelek felvállalása (pl. „kafa mezek”, „kafa szokások” kialakítása) | az utak során „sharing” játékok, időkeretek biztosítása (az élmények elmélyítésében nagyon fontos) | a határainkkal szembesítő, kalandos remények (ha van mit legyőzni, van mit tanulni, fejlődni) | az élményekhez jól kapcsolódik az alkotási vágy és maga az alkotás (akkor van mit elmesélni, megmutatni) | remény: a kapcsolataink, a szervezett programokon túl, egyszer csak önállóan is élni kezdenek (ez a jövő).

KAFA2016Nyar-07EDDIG KIPRÓBÁLT MŰFAJOK:

Biciklitúrák, gyalogtúrák, éjszakai túrák, vasalt utas túrák (via ferráták), barlangászkodás, vitorlázás és sok alkotói élmény.

SZERVEZŐK:

Hollai Gábor; tanárok (Füle Zsuzsi, Albert Emőke, Révész Mirtill), egyetemisták, szülők, szakemberek.

PÉNZÜGYI HÁTTÉR:

Szülői segítségekkel, pályázati pénzek (TFA, EKIF) bevonásával; Zakeus Alapítvány háttérrel.

2017Tour-17

CSAPATNÉV:

hehő #KAFA | Kimozdulás (útrakelünk, elindulunk) | Alakulás (találkozunk, formálódunk) | Felfedezés (rátalálunk személyre, tárgyra, tájra) | Alkotás (továbbadjuk, “elmeséljük”) |

KIALAKULÓ SZOKÁSAINK:

Minden új jelentkező – hogy a bátorsága is nagyobb legyen – jó ha baráttal, társsal együtt érkezik (neki biztonságosabb, nekünk nyitottabb így a világ).

Mindig, minden résztvevő kap egy KAFAzöld karszalagot (lehet gyűjtögetni!).

Minden törzstag mezt, vagy sálat kap. Törzstag: több éjt (min 2), vagy programot eltöltött diák; ő evvel meghatározó is lesz a következő programok alakulásában.

Négy réteg kezd kialakulni: KAFAfresh: az újak, akik egy-egy nap már belekóstoltak ebbe a világba (már van karszalagjuk!) | KAFAgo: akik már több napot tötlöttek együtt (nekik már van mezük, vagy nyaksáljuk) | KAFAgoEXTRA: akik már külön érdemeket is gyűjtöttek (nekik már van vmi plusz, új “cuccuk” is) | KAFAmester: a tanárok, felnőtt segítők, akik szervezők, viszik a hátukon a programokat (nekik van fekete karszalagjuk is!).

Minden utunkon szeretünk “KAFA-kötelet” vágni, egymásnak ajándékozni, viselni.

A fekete karszalag a vezető(k), felelősségteli jele.

Minden programban törekszünk a négyes tagolásra: közösségi-játékos; lelki-megosztós; erős-küzdős; szabad-pihenős részek.

Tömör mottónk: “senkit sem hagyunk az út szélén!” – vagyis, ahogy elindultunk, együtt gondolkodunk, tervezünk, mozdulunk, eszünk, élünk.