2022.08.15-19. | TourDe KAFA, FelsőTisza-Bodrog

TERVEK: vagyis még kicsit változhat, de a főbb keretek már kialakultak, a felkészülés már elkezdődött.

MOTIVÁCIÓK: nyugodt utakon, vizek mentén (sok fürdéssel, ha jó idő lesz) tekerünk; sose túl kemény terepen; kísérőautót szervezve; érdekes látnivalókat útba ejtve; a plusz kalandot nem lerázva; jó (vizesblokkos) szállásokat szervezve; (nagyon) szép utakon járva; egy kis hegytől sem félve; KAFA cuccokat viselve; KAFA játékokat játszva; megosztásokkal, jó emberekkel barátkozva; sok élménnyel hazatérve megyünk.

SZÁLLÁS: hol házban, hol sátorban, de mindig törekedve a kulturált körülményekre: wc, mosdás tekintetében.

ÉTKEZÉSEK: alapvetően közösen (fontosak a közösségi alkalmak); első nap reggel és délben még otthoni szendvicseket eszünk, majd átváltunk közösségi létformára (se gondod, se külön költséged nincs vele).

ÚTVONAL: a starthelyre, majd a végén vissza (vonattal, busszal, furgonnal; még szervezés alatt) – majd biciklivel: Szatmárcseke – Tiszaadony – Tuzsér – Borša – Sátoraljaújhely [Zemplén] – Széphalom – Tolcsva – Tokaj | összesen: ~210-220 km, 5 nap alatt; nagyrészt kisebb utakon, erdei úton, kerékpárúton.

LÁTNIVALÓK: Felső-Tisza, Zemplén, Bodrog; egy kis Szlovákia; tengerszemes kaland; Sátoraljaújhely, Magyar-nyelv Háza; Tokaj.

JELENTKEZÉS: e kettő együtt – REGISZTRÁCIÓ + JELENTKEZÉSI LAP.

LÉTSZÁM: maximált lesz; nem akarunk giga rendezvényt!

FELSZERELÉSokos dolog, ha a (kerékpár)táskán belül mindent nylon zacskókba teszel, így könnyebb rendszerezni és az eső sem lesz végzetes ellenfeled!

SPECIÁLIS: kerékpár, kerékpáros táska (!) | világítás (elől, hátul), kerékpárzár | pótbelső (a te biciklid kerekéhez való és nem hibás!) – fontos! | kerékpáros sisak | [hasznos lehet: bicajos kesztyű]

IRATOK: személyi igazolvány | oltási igazolvány (ez mér kérdés), diákigazolvány, TAJ-kártya | befizetendő pénz + (minimális) költőpénz

RUHÁZAT: könnyű ruha (rövid nadrág, póló, trikó – KAFA mez és csősál) | egy készlet hosszú ruha (hidegebb időkre, táborverésnél szúnyogok ellen is hasznos) | eső elleni felszerelés (minél kevésbé vitorla jellegű – hogy ne legyen benne nehéz tekerni se!) | váltásruhák: pólók, trikók, alsóneműk, zoknik | fürdőruha (!) | cipő (lehetőleg ne bőr! – az nehezebben szárad(!)

ALVÁS: hálózsák, laticel (polyfon), hálóruha | sátor (beosztva, hiszen ez csak 2-3 személyenként szükséges!) | fejlámpa (zseblámpa)

ÉTKEZÉS: első nap délig (reggelre, ebédre) elemózsia | kulacs (pille palack) és bögre | csajka (=nem törékeny tányér) | kanál, kés, villa

TISZTÁLKODÁS: tisztálkodó szerek | WC-papír, zsebkendő | törülköző

EGYÉB:   naptej, szúnyogriasztó | napszemüveg | kézfertőtlenítő + maszk | gyorstapasz, biztosítótű | hely a közcuccoknak (!): tábori felszerelések, élelmiszerek | egyéni gyógyszerek | fényképező, (okos)telefon (a személyes alkotáshoz), töltők | jókedv  és vállalkozó kedv

FELKÉSZÜLÉS: nem kell semmi különös – elszántság, egy kis kerekezés az izmok bemelegítésére és egy felpakolható bicikli; no, és persze maga az útrakelő (TE!).

KÖLTSÉGEK: reméljük, hogy az eddigiekhez hasonlóan, pályázati támogatásokkal, közösségi szemlélettel, önköltségi ár alatt tud bárki hozzánk csatlakozni. A nagyon változó árak mellett, úgy látjuk, hogy 8.000,- Ft előleg és 40.000,- Ft helyszínen befizetett költséggel minden lefedhető lesz. – Természetesen, támogatásra mód van/lesz; csak ezt fontos előre jelezni!

SZERVEZŐK: Hollai Gábor, valamint Révész Mirtill, Berta Tamás.
[T: 20 379 3273, vagy messenger: Hollai Gábor]

Szép és elszánt készülődést!

FRISS INFORMÁCIÓÉRT ide (erre az oldalra) érdemes visszatérni!
Korábbi élmények fotóiért, kisfilmjéért kattints az itt következő linkre! Jó lelkesedést!

TAVALYI TOUR, 2021 | VISSZA (#KAFA)